neděle 21. března 2010

První jarní den Polámánka a Porouchanky

Letos jsme jaro netradičně přivítali formou lezení. Opět nám bylo počasí nakloněno, a v sobotu (i předcházející dny potřebné na vyschnutí) nepršelo, a my jsme opět vyrazili bouldrovat. Chvíli jsme koketovali s myšlenkou zkusit tu konečně nějaké to lezení na laně, ale tam je les ještě ve větším stínu, že bysme tam odpoledne jenom zbytečně mrzli, zatímco v létě tam chládek přijde určitě vhod - zatímco bouldry pod Chiefem budou opocené a tření mizerné.

Naši kamarádi Oskar s Dominikou se tentokrát věnovali bouldrům na stěně v rámci místních závodů. Vzhledem ke stavu našeho týmu Polámánek a Porouchanka a frekvenci našich tréninků jsme seznali, že na závodech nám pšenka nepokvete, zatímco venku je ke sklizni mnohem větší potenciál.

Nový Polský kamarád Rafael - na Lezec.cz v anketě jsou prý Poláci pod skálama nejméně oblíbenou národností...

Lezení s Polákama je nám tu asi souzeno, hned na rozlezovém bouldru jsme potkali další páreček z Wroclawy, se kterýma jsme spojili bouldrmatrace a úsilí pro tento den. Díky tomu se Davidovi povedlo vylézt další 7A s takovým nehezky vypadajícím výlezem, kde věřím že bez vydatného polstrování se člověku nahoru úplně nechce. Mě se zas podařilo vyspolit moje první 6C, takže navzdory relativně slabému drivu během dne taky radost! Taky jsem si pozkoušela 7A, často první pro holky, protože zatímco malé prstíčky ze skulinky vymáčknou i madlíčko, tlustoprstí lezou jen po oblině...

David si zas vyzkoušel pořádný lezení po hnido-lištách od Sharmy (doslova ve stínu Dreamcatchera!), až mu z toho vstávaly vlasy na hlavě!

David je spokojený :)

Zážitkem pro oba byl Superfly Slab za V0, aneb rajbáček za 5+, zato skoro hajból, 8m to možná má! Z boku to tedy vypadá, že by se to dalo vyjet na kole, tak David posbíral morál a rozhodl se stát se Královnou Koloběžkou :) Vzhledem k tomu že naše bouldrmatrac má tak metr na metr, moje spotování bylo spíše "morální podporou" :) Mimochodem mi přijde zajímavé, že David u mého spotování neoceňuje pravdivé výroky typu "teď už radši nepadej", "tady tě teda chytat nebudu" nebo "opravdu si myslíš že to zvládneš? viděls ten dopad?". Místo toho vyžaduje lživá povzbuzení "pojď chytám tě" "je to v klidu" "to dáš" :)) Takže to co na videu říkám nemá moc společného s tím co si myslím, ale když i Dave McLoad píše o tom jak má povzbuzování pozitivní vliv na lezcovu psychiku, musím si nechávat své sakrastické poznámky pro sebe (byť mě to užírá).

Naše projekty za 6C+ a za 7B nás již brzy přivedou zpět, mezitím snad nebudem ani porouchaní, ani polámaní, a budem na to moct jaxepatří potrénovat!

7 komentářů:

  1. uuuuuu...nádherná platňa! Dnes sa chystám počistiť nejaké skalky, tak snáď z toho tiež niečo bude (dúfam, že aj na blogu :p). Nech vám to lezie!

    OdpovědětVymazat
  2. Co ta silná slova? Co máš na mysli? :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hezký Lucko, tvoje povzbuzování typu "Nemáš kam spadnout" a "Nemáš jak spadnout", se mi moc líbilo. Dokonce po něm David přestal mágovat :)

    Bejk

    OdpovědětVymazat
  4. Paktujete se s nepritelem statu! Este ze uz me tady tydle veci tolik neberou, dokonce sem prehodnotil nazev myho projektu (teda doufam, ze ho dam dohromady), ve kterym se mela odrazit moje neblaha zkusenost s nebozkou a jejim polmenem. Nastesti se mi v zivote objevilo neco jinyho, po cem bych ten projekt pojmenoval radsi:-) Hej a jaktoze me pise na mobil jen Leeeskut? To ti vubec nechybim bo co?!!

    Klingon

    OdpovědětVymazat
  5. Kurva nak to nechce sezrat komentar, kterym sem ti odpovidal, tak pockam estli ho to nevyflusne pozdejc a dyztak to napisu znova...

    Klingon

    OdpovědětVymazat
  6. Luccinym povzbuzovanim se clovek nesmi nechat zaskocit.
    Ale trochu me to asi prekvapilo, ze sem zapomnel na svyho hysteraka ala baron Prasil.
    Neni nad to si v rajbaku poradne zadovadet s maglajzakem.

    OdpovědětVymazat
  7. Dobre videjo=) Vtipny je jak to na videu nebo zespoda vypada lehce a pak se vse v jine obrati...pekny. Mejte se
    P.S. Mago je dulezite=)

    OdpovědětVymazat