úterý 9. března 2010

Březen, za kamna vlezem...

V sobotu se nám podařilo vychytat jedinečnou konstelaci počasí, jež nám umožnila výlet lezení venku možná jediné pro příští 2 týdny. 3 dny nepršelo (hurá), slunečno, žádný mráček, a tak hurá schovat se do lesa kam se paprsky prodírají jen stěží. Celodenní běhání po lese za dalšími a dalšími úlovky nás zaměstnalo natolik, že jsme skoro nefotili, ba ani když už kůžička byla na konci dne úplně nadranc.

Tentokrát sme náš osvědčený tandem rozšířili hned o několik členů. Jako první se k nám přidal Oskar, Polák co jsme ho tu s jeho ženou Dominikou potkali na stěně. Dominika musela pracovat (tomu my se naštěstí úspěšně vyhýbáme), takže tomu šli kluci dát za uši společně - a nutno říct že se činili, společná výkonnostní skupina byla oběma slušnou motivací, takže nějaké to 7A zase popadalo a kluci již začali tlačit do vyšších čísel. Skrz Oskara se k nám přidal i Steve s ženou MC a její kamarádkou Joan. Tímto jsme etablovali rozdělení na dívčí a klučičí tým a oba týmy se hezky snažily. Steve nám spíš dodával cenná moudra, sám celý den hlavně relaxoval s pivečkem a fajkou. Sám již ve Squamish udolal několik V10 (7C), po kterých asi zjistil že vyšší čísla už vyžadují příliš práce za málo legrace, a rozhodl se začít si lezení jen užívat. Aneb jak varují na 8a.nu, "points may kill the fun in climbing".

Víkendová pohoda pod kameny s V2 a V6/7

V pozadí Steve rozdává moudra, které nečiní Oskara šťastným

David udolává oblinovou V5

Vypečený mantel...

... mě dost potrápil, ještě budu muset papat hodně polívčičky ;-)

Bouldry jsou tu super, bez techniky to nejde, ale bez síly už vůbec ne... a o kůži člověk poměrně rychle přijde :-)))

Ke konci dne jsme se přesunuli ještě do slunného sektoru z nějž jsme tu už jednou reportovali (viz bouldry The Cutting Edge a Gull Skull). Tam jsme se nahřívaly jak ještěrky na sluníčku, a pokoušeli poslední síly aplikovat na sedřené konečky prstů... Západ slunce a odliv tepla nás však vysvobodil a hurá zpět do Vancouveru regenerovat. Po návratu jsme si vyzvedli ještě Mařenu a Dominiku a vydali se do našeho domova společně udělat malou česko-polskou imprezu.

1 komentář: