pondělí 22. února 2010

Olympijská atmosféra

Poslední týden byl trochu busy, takže jsme nestíhali o tom ani reportovat :-) Konečně jsme se dostali k tomu, abychom vyrazili do downtownu nasát jedinečnou olympijskou atmosféru. Ta v downtownu spočívá především ve vysoké koncentraci lidí všude. Koneckonců traffic skrz město je v době Olympiády paradoxně mnohem klidnější a plynulejší, největším zdržením však mohou být nedisciplinované davy chodců na přechodech. Nám to však nezabránilo vyrážet na sever bouldrovat.

Kdo se ve městě zrovna nepřemisťuje, tak stojí ve frontách. Kanaďani mají tuto kratochvíli velmi v oblibě - údajně by snad ani nešli do hospody či klubu před kterým není fronta, protože asi není zajímavý... Na Olympijské atrakce jsou tím pádem ochotní čekat i v řádu 4-8 hodin, a to i když jim ochranka řekne že se již dovnitř nedostanou! To se například stalo v tzv. German house, kam jsme se dostali díky naší návštěvě Dejva a Janči. Tento "beer-tent" se snaží vzdáleně se připodobnit svým větším bratrům na beer-festech v Německu, ale marně. Ani origoš německá kapela Acoustica to bohužel nezachránila, převaha Kanaďanů nás z iluze beer-festu vzdalovala. Přesto jsme si to užili, a zdolávání piv jsme se zhostili celkem statečně.
Odměnou za oslavu vítězství nad Lotyšskem a návštěvu German house nám byla ráno bolest hlavy, kterou jsme usilovně rozháněli zahradničením u Patrice a bouldrováním v Cypress Falls parku. Zatímco Dejf s Jančou fandili Bauerovi ve Whistleru, my jsme se úspěšně vyhli dalšímu davovému šílenství v downtownu (a nepřejeli jsme žádné zlobivé chodce).

Davy se dokonce znásobily v neděli odpoledne na utkání Kanada-USA. To se nedalo sednout v žádném podniku kde měli televizi a přestaly jezdit i autobusy :) Kanadu však Amíci vyklepli podobně jako nás Rusáci, takže se pak žádné bujaří nekonalo. My jsme již spokojeně vydýchávali náročný víkend doma u posledního hokeje dne (Finsko-Švédsko), abychom se dnes ráno mohli rozloučit s naší návštěvou (ještě 1x díky!) a vyrazit do Squamishe. Počasí se do teď drželo a ukázalo nám jak nádherně zde může být když neprší. Celé město jenom kvete, před domem rozkvetlé třešně, prostě kýč na kýč, kéž by to tak vydrželo!






Podařilo se mi přesvědčit strážníka aby mi na chvilku půjčil mašinu.



Davy a davy...


Vancouver a hory


Vydřená sjezdovka za městem - letos už tam asi nezajezdíme.



Žádné komentáře:

Okomentovat