neděle 7. února 2010

Lighthouse park bouldering





Tento týden se opět udělalo na pár dní pěkně (prý v tomto období věc nevídaná) a tak jsme využili jednoho slunného odpoledne a vyrazili jsme si na odpoledne vyzkoušet bouldrování v městské oblasti Lighthouse park. Tato mini oblast s pouze pár lehčími bouldry se nachází na north shore, tj. v severní části Vancouveru. Koho by bavilo pohrát si s aplikací google maps, resp. s možností zobrazení fotografické mapy, tak si může udělat představu o tom kde to je a jak to tam vypadá, zadá-li v na adrese http://maps.google.com/ do řádku adresy "beacon lane, vancouver" a zde se přetažením žlutého panáčka z navigační lišty (přiblížení/oddálení) na nejzazší možné místo (se rozsvítí modře) na ulici beacon lane zobrazí parkoviště u tohoto parku. Dvě výše uvedené fotky jsou tedy z téhož místa.


Jak jsme se zde již dříve přesvědčili parkem tady myslí kus pralesa ve městě, totéž tedy zde.


Vzheldem k našemu lezeckému entusiatismu jsme moc nebrali ohled na rady místních, že aby bylo možné lézt je potřeba alespoň dva tři suché dny. Proto jsme vyrazili z bouldrmatkou hned jak přestalo pršet a sami jsme se tak přesvědčili, že většina věcí je po dešti opravdu mokrá. Ale při únorových teplotách okolo 12 stupňů a se sluncem za zády prostě nešlo odolat a nevyzkoušet to.

Jinak lighthouse park je místo kde se dá zkoubit bouldrování s DWS, opalováním a a skoky do moře z 10 metrové skály, tudíž v létě bezpochyby idylka. Lezecky to sice není nijak extra zajímavé, veškeré bouldry do obtížnosti V3, ale po vizuální stránce je to velmi vděčné.


Ačkoli byla většina z těch pár bouldrů co tu je (je jich něco kolem 20) mokrá, přeci jen jsem našel dva ve kterých se aspoň pár pohybů udělat dalo. Trochu provokativně jsme si neodpustil poslat do zmrzlé Evropy pohled z dějiště Olympiády. Zima jak má být. Lezení bez trika bylo trochu na sílu, ale ať nám můžete aspoň trochu závidět.:-)


Nuže užili jsme si tady trochu odpoledního slunce a při počínajícím západu slunce jsme před tou romantikou prchli se dorazit na stěnu.



7 komentářů:

  1. Pozerám, že vám je hej! :} No ak bude Helios milosrdný, budúci víkend sa snáď zadarí aj mne a pojdeme sa vyblázniť na lokálne bouldre ...samozrejme, že si neodpustím provokačné fotografie a článok k tomu (a ako sa vraví "nekrič "hop", kým nepreskočíš", že?)

    OdpovědětVymazat
  2. Spongebob na 3. fotce ;D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak přeju ať ti vyjde počasí a pořádně se tam vyřádíte:-). Mrknu se pak na report.
    Spongebob nás myslím na našich cestách bude provázet i nadále:-).

    OdpovědětVymazat
  4. Bez tricka na silu:-)12 nad nulou to je nadhera mi se perem s 40 nad nulou a slunkem snad 18hodin denne ale jinak parada,fotky budou az brne zatim tajnustkarime.

    OdpovědětVymazat
  5. hmmmmmmm david bez trička sexy xD ;o)
    Natka z Brna ♥♥♥

    OdpovědětVymazat
  6. a co fotky bresofky nahore bez? :D janezka

    OdpovědětVymazat
  7. Teda Janezko! A co fotky z Vancouveru? Koukala jsem na zahajeni ZOH - byla to NADHERA! Martinez

    OdpovědětVymazat